Permanente make-up eyeliner

De permanente makeup eyeliner behandeling

Het creëren van een eyeliner is de makkelijkste manier om uw ogen een mooie uitstraling te geven. De pigmentiste van Houtse of Beauty Valkenswaard zal samen met u de tijd nemen om de kleur en de vorm van de eyeliner te bepalen. Wilt u alleen een lijntje boven of liever boven en onder de ogen, de keus is aan u. Subtiel en natuurlijk of breder voor een meer dramtisch effect. Alles is mogelijk, en wij adviseren u graag.

Permanente makeup is een fantastische optie als je niet iedere dag met make-up aan de gang wil gaan, maar er wel subtiel opgemaakt uit wil zien. Daarnaast kan permanente make-up natuurlijk een enorme uitkomst zijn voor mensen die geen haartjes meer hebben. Zoals bij Alopecea, na chemotherapie of bij hormonale veranderingen na de overgang.

Waarmee moet u rekening houden bij het laten plaatsen van permanente makeup

 • Permanente makeup wordt in twee behandelingengezet met tussenpozen van 6 weken. (Het opfrissen van een eyeliner bestaat uit één behandeling.)
 • Vlak na de behandeling is de permanente makeup vrij donker. Als de korstjes er na een paar dagen afvallen wordt de kleur nog 20 a 40% lichter. Afhankelijk van de gekozen kleur en uw huidskleur kan de kleur er iets anders uitzien als de korstjes er af komen. Dat kan in een volgende behandeling, indien nodig, altijd worden aangepast.
 • Hou de net geplaatste eyeliner of hairstroke wenkbrauwen make-up 3 volle dagendroog! Hierdoor kunnen de korstjes mooi indrogen en blijft het pigment mooi in de huid achter. Als de permanente makeup nat wordt verweekt het korstje waardoor er meer pigment kan afstoten nadat het korstje er af komt. U krijgt nazorg producten mee. Dit verzorgingsproduct kunt u aanbrengen voordat u gaat douche zodat de permanente makeup is beschermt tegen water.
 • De eerste paar dagen kunnen de oogleden na het plaatsen van een eyeliner, met name in de ochtend, gezwollen zijn. Dit is heel normaal. U mag indien nodig koelen met een koelpack uit de koelkast met een schone tissue er tussen. Ook kunt u nog wat donkere pigmentresten in uw ooghoeken terug vinden.
 • Probeer de net geplaatste permanente makeup niet aan te raken met ongewassen handen in de eerste 3 dagen na de behandeling.
 • Gemiddeld duurt het 4 tot 7 dagen voordat de korstjes er af zijn. Sommige mensen merken echt dat er velletjes los komen. Sommige mensen merken er niets van.
 • Pulk niet aan deze korstjes/velletjes. U kunt zich voorstellen dat als u aan zo’n velletje trekt er ook pigment mee kan komen dat we eigenlijk in de huid willen hebben. Vindt u het moeilijk om er af te blijven? Smeer de permanente makeup dan bij voorkeur een keer extra in met de meegekregen naverzorging.
 • Ga de komende 7 tot 10 dagen niet met uw permanente makeup in de volle zon of onder de zonnebank. Om verkleuring te voorkomen is het aan te raden uw permanente makeup altijd te beschermen tegen de zon met bijvoorbeeld een zonnebril of zonnebrandcrème. Hiervoor hebben wij speciale zonbescherming voor permanente makeup, vraag erna in de salon.
 • Draagt u lenzen? Dan willen wij u vragen deze uit te doen voor de behandeling van de ogen en eventueel een bril te dragen.
 • Ga de eerste 7 dagen na de behandeling niet naar sauna of zwembad.
 • Gebruik liever geen make-up in het gebied de eerste 3 dagen na de behandeling.
 • Breng ons voor een volgende behandeling altijd op de hoogte van eventuele relevante veranderingen in (huid) ziekten of medicatie (bloedverdunners, medicatie voor hart en vaatziekten of smeerbare medicinale zalven in het gebied van de behandeling).
 • Permanente makeup blijft over het algemeen altijd in de huid aanwezig, maar het vervaagt wel. Hoe snel dit gebeurt is helemaal afhankelijk van iemands huid, de kleur van het pigment en de blootstelling aan de zon. Wenkbrauwen vervagen over het algemeen sneller dan eye-liners. Aangeraden wordt om de permanente makeup eens per 1 a 2 jaar bij te houden voor een optimale kleur.
Scroll Up
Chat openen